Poradna Philips HR 1871

Autor: | Vloženo: 28.04.2015 000 20:30 | Témata: Poradna Philips HR 1871

Je vhodný na odštávnění rybízu?

je lepší šnekový, nebo odstředivý odšťavňovač? potřebuji odšťavňovat rybíz, jostu - na marmeládu. Jablka na mošt. Prosím poraďte. Děkuji

  • 5. května 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    je vždy dobré si uvědomit, že zpracování ovoce a zeleniny pomocí těchto přístrojů je určeno pro přípravu čerstvé šťávy tzn. vždy pár skleniček a NE několik litrů. Tyto výrobky mohou být v krátkém nepretržitém provozu. Oba z uvedených produktu mají své přednosti. U odstředivých odšťavnovačů lidé upřednostňují větsinou rychlost zpracování (rychlost odšťavňování a minimální anebo žádné předkrajování surovin). U šnekových odšťavňovačů jejich tichost provozu. U šnekovych odšťavňovačů je většinou celý proces pomalejší (rychlost odšťavňování, nutne předkrajování surovin).

    Níže ještě doporučení pro používání odšťavňovačů.

    Doporučení pro odstředivý odšťavňovač Philips HR1870:
    - Rychlost 1 je obzvláště vhodná pro měkké ovoce a zeleninu, jako jsou vodní
    melouny, hroznové víno, rajčata a okurky.
    - Rychlost 2 je vhodná pro ostatní druhy ovoce a zeleniny, jako jsou jablka, mrkev a
    červená řepa.

    Doporučení pro šnekový odšťavňovač Philips HR1880:
    Používejte čerstvé ovoce a zeleninu, obsahuje více šťávy. Pro zpracování v odšťavňovači je vhodné
    ovoce jako jablka, hrušky, ananas, hroznové víno, granátová jablka, pomeranče a melouny, a zelenina
    jako je mrkev, okurky, rajčata nebo řapíkatý celer.

    U obou modelu máme prakticky vyzkoušeno odšťavňování rybízu s velmi dobrými výsledky.
    Každý uživatel ma jiné preference, proto nelze doporučit jednoznačnou volbu.

    S pozdravem
    Philips

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.